Van ontwerp naar product

Vanuit liefde & dromen creëren

met de intentie om anderen te helpen en te  ondersteunen

 

Vanuit JOGG Hattem hebben we rondom de week van de opvoeding samengewerkt met Naomi. De werkmap ‘Gezonde Opvoeding’ is een mooi product dat perfect aansluit bij de JOGG-thema’s. Ik ben dan ook erg blij dat we in de ‘Week van de opvoeding’ hebben kunnen samenwerken. O.a. door de ouderavond gezonde voeding en de workshop gezonde snacks maken voor kinderen.
De kinderen hebben ervan genoten, zowel van het bereiden als het proeven. Gezonde voeding kan ik aanraden voor ouders die tips en trucs kunnen gebruiken voor een gezonde opvoeding!

Klaas-Jan Ritzema

JOGG Hattem

Wil jij ook graag op een makkelijke & leuke wijze aan de slag met educatieve lespakketten? Eduna heeft een werkmap ‘Gezonde opVoeding’ inclusief spelkaarten  ontwikkeld.  Je kunt hiermee binnen je gezin, instelling, organsatie aan de slag met gezonde voeding.

Naast dit pakket heeft Eduna een lespakket seksuele voorlichting ontwikkeld genaamd ‘Liefde & Seks’. Juist nu, met alles wat er fysiek en online  voor kan vallen, is het zo belangrijk om op tijd met kinderen en jongeren in gesprek te gaan. Juist om ze hierin te begeleiden en dit ook te kunnen zien als een mooie en belangrijke ontwikkeling. Voor veel ouders en/of professionals is dit niet altijd een simpel onderwerp. Het kan zorgen voor schaamte of ongemak en misschien heb je er weinig tot geen kennis over. Spelenderwijs kun je op een prettige en makkelijke manier veel bespreken. Juist door het inzetten van spelmateriaal worden taboes en schaamte doorbroken.

Hieronder lees je meer over alle producten die Eduna inmiddels al een aantal jaren verkoopt binnen Nederland en België. We zijn dankbaar dat zoveel kinderen en volwassenen hier in de praktijk veel aan blijken te hebben.

Gezonde opVoeding van Eduna
Gezond en lekker eten. Je lichaam voeden met vitamines en mineralen zodat het sterk, veerkrachtig en in balans is. Daarnaast volop bewegen en ontwikkelen. Dat is iets wat we graag willen voor kinderen en hun ouders.

Doel: Ouders/professionals en kinderen op een pedagogische manier bewust maken van en inzicht geven in het belang van gezonde voeding en beweging.

Vanuit de pedagogiek geven we veel informatie en tips over deze onderwerpen. Door de opdrachten in de werkmap kunt u gelijk aan de slag met uw gezin of organisatie en de gezonde recepten en traktaties geven veel extra inspiratie. Stapsgewijs naar een Gezonde opVoeding. Tussendoor geven professionals hun zienswijze over deze onderwerpen.
Een vel vol met tips kunnen u tussendoor houvast geven en de Proef placemat helpt kinderen nieuwe smaken te proeven.

Een educatief en interactief product voor in huis, op de kinderopvang, op school, een instelling of binnen een praktijk.

“Gezonde opvoeding” bevat een werkmap en een set spelkaarten waar je meerdere spellen mee kan spelen. Dit product is ontwikkeld voor kinderen van 0-12 jaar en hun ouders/verzorgers. 

Vaak sta je er niet bij stil, het sluipt er zo langzamerhand in.
Terug naar de basis is wel zo natuurlijk, want we hebben al die toevoegingen natuurlijk niet nodig. Ervaar samen met de kinderen of kleinkinderen dat natuurlijk eten lekker, maar vooral gezonder is.
En wat is er nu leuker dan samen met de kinderen of kleinkinderen te knutselen met eten. Dit is grappig, leuk en lekker gezond.
‘Gezonde opVoeding’ is echt een aanrader!!
Voor papa’s en mama’s, maar ook voor opa’s en oma’s.

Een enthousiaste oma

Educatief voorlichtingspakket Liefde & Seks

Maakt seksualiteit en internetgebruik op een ontspannen manier bespreekbaar met jongeren.

Doelen van deze voorlichting:
– Inzicht vergroten over je eigen lichaam en bevorderen van hygiëne
– Inzicht vergroten over veilige seks en veilig internetgebruik
– Het vergroten van weerbaarheid en het leren rekening te houden met een ander
– Seksueel overschrijdend gedrag en misbruik leren herkennen en zoveel mogelijk stoppen

Omvat:

– Educatieve werkmap Liefde & Seks
– Bordspel Liefde & Seks, 2 dobbelstenen, 4
pionnen, 100 vragenkaarten + handleiding
– Kwartetspel Liefde & Seks + handleiding
– Memoryspel Liefde & Seks + handleiding

Beschrijving inhoud:
– Educatieve werkmap Liefde & Seks: bevat 6 hoofdstukken met gevarieerde opdrachten die jongeren klassikaal of in groepjes uit kunnen voeren. Bij bepaalde opdrachten horen werkbladen, deze zijn bijgevoegd in de werkmap. In de werkmap staat uitleg voor jongeren en begeleiding rondom seksualiteit, met mooie en nette illustraties. Voor de begeleiding zijn er artikelen toegevoegd ter verduidelijking van de besproken onderwerpen. Jongeren leren door middel van de gegeven informatie, opdrachten en rollenspellen over de volgende onderwerpen:
1. Dit ben ik
2. Liefde & vrienden
3. Help mijn lichaam verandert & seks
4. Veilige seks & soa’s
5. Media (social media)
6. Groepsdruk & grenzen

– Bordspel Liefde & Seks: Het vrolijke bordspel is leuk om te spelen, maar bovenal erg leerzaam. Jongeren kunnen “waar” of “niet waar” antwoorden op vragen rondom seksualiteit. Hoe vaker je het goede antwoord geeft hoe sneller je bij het einde bent en het spel kan winnen. De lieveheersbeestjes zijn opdrachten en geven extra uitdaging binnen het spel. De vragen en antwoorden zijn zo makkelijk mogelijk verwoord. Social media is hierin opgenomen, denk aan: wat plaats je wel en niet op Facebook, seksfoto’s en naaktvideo’s deel je niet op internet etc.

– Kwartetspel Liefde & Seks: Het kwartetspel is leuk en leerzaam. Door het vragen om de benodigde kaarten leren jongeren de goede woorden te gebruiken en te praten over de volgende onderwerpen: Puberteit, Verkering, Vriendschap, Het lichaam, Voorbehoedsmiddelen, Soa’s en Seksualiteit.

– Memoryspel Liefde & Seks: Op een speelse en ontspannen manier krijgen jongeren informatie over hun veranderende lichaam, liefde en seks. De illustraties zijn mooi en netjes en geven jongeren een duidelijk beeld.

Dit educatieve voorlichtingspakket is ontwikkeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking vanaf 10 jaar. De beginleeftijd is een richtlijn, het is belangrijk dat de begeleid(st)er goed beoordeelt wanneer de jongeren toe zijn aan bepaalde onderwerpen van het voorlichtingspakket. Dit voorlichtingspakket kan ook goed ingezet worden bij jongeren met een gemiddeld IQ. Het is leerzaam en sluit goed aan bij de belevingswereld van jongeren. Ook is het makkelijk te begrijpen en niet kinderachtig.

Eduna hecht veel waarde aan een goede begeleiding tijdens deze educatieve voorlichting.

de voorlichting sluit goed aan bij ons gezinshuis. We hebben hem
gegeven aan een groepje van 3 meiden, van ons en een ander gezinshuis.
De afwisseling tussen uitleg, filmpjes, opdrachten was heel fijn. Van
rollenspel, tot invulbladen, van memory tot dobbelspel. Wat we merkten
was dat bij sommige opdrachten er “foute voorbeelden” werden gegeven
om zo het gesprek op gang te krijgen. Dit diende echt zijn rol. Ik
hoorde de meiden verhalen vertellen die ik anders niet zou horen.
Fijn om zo iets tastbaars te hebben om met ze aan de gang te kunnen
en zo sterker deze fase door te laten gaan. Echt een aanrader. Onze
meiden hebben een licht verstandelijk beperking en ook daarbij sloot
het goed aan.

Femke

Gezinshuis

Eduna ontwikkelt prachtig, duurzaam materiaal. Het materiaal daagt uit om met kinderen in gesprek te gaan over het onderwerp seksualiteit.
De spellen zijn ook goed te gebruiken in het reguliere onderwijs. Door de duidelijke illustraties is het voor de kinderen een stuk beter te begrijpen.
De spellen zijn voor de meeste kinderen wel bekend (memory, kwartet) waardoor er geen tijd verloren gaat aan het uitleggen van de spelwijze.
Het pakket is zeer uitgebreid, zodat je als leerkracht genoeg inspiratie hebt om uit te putten.

Zeker de moeite waard!

Jessica

leerkracht regulier basisonderwijs

Emailadres

klantenservice@gezondeopvoeding.nl

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden
Gezonde opVoeding

Copyright © 2024